FC Heden

Referat: Pushers BK - FC Heden

0-1 68 min Heden
Match mot Heden som i mitt tycke är seriens bästa lag men har inte fått den utdelning som jag med flera tycker de skall ha.
Innan matchen fick vi återbud från Eric A, även Hampus var tveksam pga en sträckning i ljumsken.
C-M kom med istället för Eric och Finn dök upp som ev. backup för Hampus om inte skulle hålla.
Som tur var behövde inte Finn ta på sig den lite ovana målvaktströjan.
Laget såg ut som följande:
Hampus - Jonas Ö, Johan, Kevin, Nikki - Ole, Petter, Andreas - Jocke H, Ferna, Jompa
På bänken: Erik K, Jesper S, C-M, Finn
Heden tar kommandot och har ett farligt anfall nästan direkt men Johan bryter bestämt som sista man och visar att han inte tänkt släppa någon över bron idag.
Heden för spelet men vi ligger rätt i positionerna och ställer om bra och har ett flertal fina anfall.
Jocke H har våra 2 bästa chanser, dels får han boll centralt och istället för att avsluta gör han bort sin back men skjuter precis utanför stolpen. Nästa farlighet Jocke får är en höjdboll som han vinner och samtidigt får en ordentlig tryckare men bollen går utanför.
Heden för matchen men vi hittar mer och mer Andreas rättvänd mellan deras mittfält och backlinje och vi känns något farligare än Heden utan att skapa några jättelägen. I slutet av halvleken får Heden en jättechans när Nikki för en gångs skull tappar markeringen efter en fast situation men Hedenspelare skjuter över visserligen på uppstuts men målet var öppet och han var 5-6 meter ifrån målet.
Vi går till paus med 0-0 och det känns rätt bra.
Vi gör några byten i paus, Jocke känner sig inte frisk och Andreas har ingen kraft i benen. Jesper Silow gör debut i Pushers svarta tröja och Erik går in.
Början av halvleken ser ungefär ut som första men Heden får mer och mer tryck och vi får svårare och svårare att komma till anfall och vi hamnar för långt ner med hela laget. Heden dominerar matchen fullständigt efter ett litet tag och skapar ett par farliga målchanser men Hampus får göra några fina räddningar och hans ljumske verkar hålla.
I mitten av halvleken slår vi ett misslyckat bakåtpass till Johan och Heden får ett friläge och gör inget misstag.
Vi gör ett sista försök och flyttar upp Johan och sätter in Andreas och Jompa, som har problem med vaderna, och jämnar ut spelet och får för första gången i halvleken lite lägre anfall och kan hota Hedens backlinje. Heden får ett antal farliga kontringar men vi lyckas ofta bryta i sista stund annars finns Hampus som tar hand om resten.
Matchen slutar 1-0 till Heden. Tyvärr helt rättvist, vi står upp försvarsmässigt hela matchen men anfallsspelet fungerade bara i första halvleken delvis pga ovana positioner för vissa spelare som gör att vi inte får rätt organisation och orken inte är på topp hos alla. För att vi skall slå Heden måste vi ha detta.
Nya tag mot Järnbrott nästa vecka, då skall första segern för hösten komma.